top of page

Sjors Overman

Bestuurs- en Organisatiewetenschap
Universiteit Utrecht

Mediapublicaties

Een selectie van recent gepubliceerde artikelen in de media vindt u hieronder. Klik op de links voor de volledige artikelen.

De Volkskrant: Te veel valse beloften in de publieke sector

October 05, 2016

Deze week is het tijd voor de algemene financiële beschouwingen. De Tweede Kamer buigt zich over de Rijksbegroting. Maar meer dan de helft van de uitgaven, zo'n 130 miljard euro, wordt gespendeerd door organisaties op afstand van de ministeries, zoals de SVB die verantwoordelijk is voor de persoonsgebonden budgetten (pgb's). Het is daarom goed om stil te staan bij de negatieve effecten die zulke organisaties hebben op de publieke sector.

Foto: Bill Barber

September 15, 2016

Stelling: zelfstandigheid van publieke dienstverleners leidt niet tot efficiëntieverbetering

January 31, 2016

De Noorse journalist Arild Aspoy bespreekt mijn artikel Agencification and Public Sector Performance in het Noorse vakblad voor bestuurskundigen en politicologen: Stat og Styring.

April 12, 2016

Het kabinet overweegt ProRail haar zelfstandige status te ontnemen en onder te brengen bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu, zo blijkt dit weekend uit berichten op de site van de Volkskrant. Of dat de situatie op het spoor verbetert, is een open vraag, maar het maakt in ieder geval een voorlopig einde aan het zwartepieten op het spoor.

Please reload

bottom of page